Inspiration till uteplatsen

Nu är det snart dags att inreda våra uteplatser. Om du inte redan gjort det är det således hög tid att tanka inspiration till uteplatsen! Utomhusmiljöer är rum som kräver lite mer finess av flera olika anledningar. Det skandinaviska klimatet är kanske den största utmaningen. Våra skandinaviska uteplatser behöver inredning som kan stå emot både vind, regn, sol och kyla! Det snåla utbudet av roliga och prisvärda utemöbler samt, i många fall, avsaknaden av väggar och tak gör att du ofta behöver tänka till lite extra när det kommer till inredningsval.

Uteplats, styling Lovisualisera. Foto Sbphoto.

Vi triggas ju lite av att finna lösningar till rum som inte har en på förhand given lösning så därför blir vi alltid glada när vi får förmånen att inreda uteplatser. Så pass att inredning och styling av balkonger och andra uterum råkat bli ett av våra signum. Av slump blev ett av våra allra första jobb en elva meter lång takterrass i Industristaden som skulle stylas inför en bostadsförsäljning. Mäklaren bad oss att gå all in, hon ville sälja objektet som en 22 m2 takterrass med tillhörande bostad men budgeten var knapp och några möbler för oss att tillgå fanns inte. Vi genomförde uppdraget genom att låta tillverka ett sex meter långt bord med belysningsslinga som vi fäste på vardera kortsida genom två stycken två meters höga rundstavar. Vi fick tag på ett gäng Tolixstolar som vi kombinerade med bänkar vi köpte från Granit plus massor av härliga textilier i naturmaterial. Om du är nyfiken på att läsa och se mer från uppdraget kan du klicka här.

Takterass i skymning, styling Lovisualisera. Foto Erik Olssons fastighetsförmedling.

Där och då satte vi ribban för våra inredningar och stylingar av utemiljöer. Takterrassen blev startskottet för en tjänst som vi innan dess varken tänkt eller skissat på. Styling av balkonger, uteplatser och andra uterum- året om! Sedan dess har bänkarna från Granit fått följa med på ett otal stylingar av balkonger och uteplatser- i ur och skur! Balkonger, lusthus, diverse poolvarianter, en trädkoja och altaner- somliga uppdrag har sammanfallit med sol- men desto fler har bjudit på regn och kyla. Lusthuset nedan inredde vi i början av maj månad förra året- under snöfall.

Lusthus i vårskrud, styling Lovisualisera.

En av de större balkonger vi gjorde förra året var den på Stationsgatan 22. Hösten hade gjort entré och vinden ven utanför glaset. Vi stängde ute blåsten men välkomnade höstens färger och bar upp ett par späda små björkar som förgyllde den övriga inredningen. Och ja, även här kom Granitbänkarna från takterrassen väl till pass!

Höstdagsjämning, styling Lovisualisera. Foto Erik Österberg.

Nu hoppas vi innerligt på ett gäng roliga uteplatser att styla. Kanske är det att hoppas på för mycket men tänk om – om– vi dessutom kan få jobba under bar himmel och sol. Det vore något.

Rooftop i Johannesbäck, styling Lovisualisera. Foto Sbphoto.

Sugen på mer inspiration till uteplatsen? Vill du ha hjälp att inreda eller styla din uteplats lagom till knopparna brister. Då är det dags! Kontakta oss för information och offert.

Rulla till toppen