Färgsättning med Jotun Rediscover

Jotuns nya färgkarta Jotun Rediscover är en kombination av helt nya kulörer och ett par noggrant utvalda nyanser från Jotuns tidigare färgarkiv. Rediscover består utav fyra olika färgpaletter som alla inspirerar oss- var och en samt tillsammans.

Vi avslutade 2020 med att färgsätta och styla en fin 2 rok högst upp i huset på Torkelsgatan 38 i Fålhagen, Uppsala. För detta valde vi att utgå från Jotuns Rediscover i allmänhet och i synnerhet den av kartans fyra paletter som enligt utsago skapar en nostalgisk och tidsriktig stil, färger som ger upphov till nya idéer och som bär med sig stämningar till tidigare tumma rum. Visst låter det som en ypperlig palett för en stylingbostad?

Från denna palett bestående av åtta kulörer handplockade vi tre olika till bostadens rum. Bostadens hall som inte nåddes av så mycket dagsljus som en kunde önska skulle rymma en nätt men funktionell arbetsplats. Därför ville vi ljusa up detta lite dunkla utrymme men en smart och modern basfärg. Valet föll på Contemporary White, en modern gyllene vit ton.

Till vardagsrummet ville vi ha en gråton som kunde bära upp en rad olika kulörta färger, varav grönt var en. Valet föll därför på en elegant dämpad men gyllene grågul kulör- Silhouette.

Även sovrummet ville vi skänka en gyllene känsla men av friskare karaktär och lät därför måla väggarna i en dämpad ljusgrön kulör. Vi ville skapa en sval men gyllene känsla och Lövsal passade utmärkt för detta ändamål.

Styling och färgsättning: Lovisualisera. Fotograf Sarah Toure. Mäklare Gabriella Fridh / Mäklarhuset Uppsala.

Vi hjälper dig gärna att färgsätta din bostad. Kontakta oss här!

Rulla till toppen