Möblera och måla om inför försäljning

Att möblera och måla om inför försäljning är en mindre kostsam åtgärd som oftast är en god investering.

Vi får ofta frågan om vi inreder rum olika beroende på om uppdraget är styling inför försäljning eller inredningsprojekt. Svaret är Ja. Vårt uppdrag när vi stylar inför försäljning är ett skapa ett attraktivt bildmaterial för spekulanter. Bostadsbilderna ska väcka ett intresse, helst begär. De ska locka fram tankar och drömmar- få människor att visualisera sina bostadsdrömmar. Våra stylingar handlar om att skapa nya idéer snarare än att illustrera en verklighet. För det syftet behöver vi ofta möblera om i våra stylingbostäder och ibland låta sätta ny färg på väggarna, vilket vi bl.a. lät göra i denna tidigare stylingbostad. Att möblera och måla om inför försäljning är en mindre kostsam åtgärd som oftast är en god investering.

Styling handlar om att visualisera bostadsdrömmar snarare än att illustrera en verklighet.

I slutet av februari månad fick vi en förfrågan via vår hemsida. Ägarna till en stor etagevåning i den citynära stadsdelen Fålhagen i Uppsala hade precis skrivit kontrakt på sitt drömhus utanför stan och ville nu göra allt för att öka sina chanser till en lyckad bostadsförsäljning. Varje bud skulle innebära en större insats till det nya huset. Tid och pengar var en investering de var villiga att göra för att få ut mesta möjliga av försäljningen.

Vi träffades en lördag förmiddag i våningen- ägarna, Petra och jag- för att gå igenom bostadens olika för- och nackdelar. Ägarna var öppna och lyhörda inför våra förslag. Vi kom snabbt överens om att väggarna som var svampmålade i gult och rött behövde ny kulör och att möbleringen skulle behöva ses över. Petra och jag fotograferade av våningens alla rum och vände hem för planering. Vi skissade upp en ny möblering av bostadens rum och tog fram kulörer till hall, kök, vardagsrum, övervåning samt till bostadens två sovrum.

Det tidigare tv-rummet vars väggar var svampmålade i rött målades om i Jotun Ljus Antikgrå, NCS 1502-y.

För att nå en så stor målgrupp som möjligt valde vi genomgående neutrala kulörer. Kulörer som ter sig fint på bild och som upplevs som trivsamma och behagliga för de flesta är gråa toner med inslag av gult, dvs varmgråa nyanser. Vi tog fram en monokrom färgsättning vilket innebar att vi använde en och samma kulörton som vi varierade i nyans i de olika rummen. Hall, vardagsrum, trapphus och övervåning ville vi ha ljusa men ej vita och lät därmed dessa rum målas i Jotun Ljus Antik (NCS 1502-Y). I bostadens två sovrum ville vi gå något mörkare och vårt val föll på Jotun Snedråpe (NCS 2002-Y). Till köket, som hade gråmålade luckor som vi ville kontrastera mot, blev den ljusare Jotun Tidlös (1002-Y).

Familjens tidigare barnrum var svampmålat i gult. Väggarna målades om i Jotun Snedråpe, NCS 2002-Y, och gjordes om till bostadens master bedroom. Bäddtextilier och Ullmatta från Himla. Ullpläd från Klippan Yllefabrik. Tavlor 2nd hand.

När väggarna hade torkat var det dags att möblera om. Den nya möbleringen innebar att vi roterade i princip våningens alla rum. Kvar fick hall, badrum och kök stå- av uppenbara skäl- medan övriga rum fick nya/andra funktioner. Familjens tv-rum blev vardagsrum med en nättare soffgrupp och- eftersom våningens kök med matplats var tämligen litet- ett matbord med plats för minst 6 personer. Familjens stora barnrum blev master bedroom medan barnrummet placerades i det tidigare gästrummet. Övervåningen som rymde såväl eldstad som platsbyggda bokhyllor gjorde vi om från master bedroom till vardagsrum/bibliotek. Mellan de två -nymålade- våningsplanen bars bl.a. tunga Hästen sängar och ett anrikt soffbord 2139 av Josef Frank- i en spiraltrappa- puh! Killarna från flyttfirman blev rejält utmanade i såväl styrka som smidighet.

Tv-rummet gjordes om till vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats. Soffbord Arch Table från Kristina Dam. Fåtölj Sum från Normann Copenhagen. Vas Bubbla från DBKD. Print med japanskt motiv från Pepperholm. Ullpläd Klippan Yllefabrik. Gotländskt lammskinn från Nygårds Herrgård. Matbord 2nd hand. Bruna böjträstolar från Ikea. Ljusstakar i glas och terracotta frånKristina Dam

När möbleringen satt dekorerade vi våningen med våra textilier, mattor, tavlor och inredningsdetaljer. Vi ville få fram ett elegant och sobert uttryck och samtidigt- som alltid när vi stylar- levande och autentiska scener/miljöer. En fotograf som är outstanding på att fånga den känsla vi strävar efter är fotograf Sarah Toure som i sluttampen av stylingen kom och fotograferade våningen under 3 timmar. Tack Sarah för dina underbara bilder!

Det gamla gästrummet blev barnrum. Väggarna målades i Jotun Snedråpe, NCS 2002-Y. Prydnadskudde Barr från Fine Little Day, rosa kudde från OYOY Living Design. Gardiner Dytåg beige från Ikea.

Så- hur gick försäljningen då? Jo, våningen drog intressenter redan under stylingen genom Instagramstories vi visade för våra följare! Mäklarens telefon började ringa redan innan bostadsannonsen offentliggjordes. Välbesökta visningar följde och därefter en häftig budgivning som landade på +950 000 kr från utgångspris, en uppgång med hela 18%.

Vill du ha hjälp med färgsättning/möblering av din bostad? Kontakta oss här!

Övervåningen som rymde eldstad och platsbyggda bokhyllor var familjens master bedroom men gjordes om till vardagsrum/bibliotek. Väggarna målades i Jotun Ljus Antik, NCS 1502-Y.

Salagatan 30A, Fålhagen/Uppsala. 4 rum, 115m2. Begärt pris 5 250 000. Slutpris 6 200 000kr (+18%). Styling Lovisa Hovstadius och Petra Forsberg, Lovisualisera. Fotograf Sarah Toure. Mäklare Anna Hellstedt, Bjurfors Uppsala.

Rulla till toppen